top of page

Защо да изберете преводаческа агенция: Предимства на професионалните преводачески услуги

Updated: Jan 27, 2022



Днес работата с бизнес партньори от цял ​​свят е по-лесна от всякога. Въпреки това, комуникацията на различни езици, както и различията в културите на различните страни, могат да бъдат бариери за развитието на ползотворни взаимоотношения.

Как да се изгради мост между различни култури и различни езици, така че резултатът да са успешни бизнес отношения? Как може да се гарантира ефективността на вътрешно-фирмените обучения в големи компании с офиси в различни държави?


Как могат фирмите да комуникират ефективно с потенциалните си многоезични клиенти, чрез уебсайта си, рекламите си и всяко друго онлайн съдържание?


Отговорът е лесен - преводаческа агенция. Ангажирането на професионална фирма за преводи има многобройни предимства и e инвестиция в бъдещия успех на всяка компания.


Професионални преводачески услуги - кои са 5-те основни предимства?

№ 1 - Опитни преводачи

Преводаческата агенция разполага с множество преводачи с опит в различни сфери - ако имате два текста с различна насоченост, например медицински и технически текст, агенцията ще ангажира различни специалисти в съответната област.

Това ще ви спести време и усилия в търсенето на отделни фрийлансъри, експерти в различните езикови комбинации и/или специфични области.

Така ще сте спокойни, че написаното в оригиналния текст, независимо от сферата или езиковата комбинация, ще бъде разбрано и значението му ще бъде предадено правилно.


№ 2 - Голям обем преводи за кратко време

Агенцията работи в много по-кратки срокове, когато имате нужда от превод на обемни текстове или много документи наведнъж.


Освен това големите преводачески агенции разполагат със специалисти за превод на множество езици, включително редки, което значително съкращава времето за превод на многоезични проекти.


Агенцията за преводи няма да има проблем да управлява вашия обемен многоезичен проект в кратък срок, благодарение на изградените си методи на работа.


№ 3 - Постоянно високо качество

Най-важният аспект на всеки проект за превод е високото качество на крайния продукт. Това е и големият плюс на наемането на преводаческа агенция, която има установена система за управление на проектите и за гарантиране на предоставяното качество.


Как можете да сте сигурни, че агенцията, която избирате, има такива изградени процедури? Преводаческата агенция трябва да е сертифицирана от Международна организация по стандартизация (ISO или БДС 17100:2005-05), което я задължава да следва утвърдени процеси на работа.


За фирмите, при преводите на техните документи, високо качество означава не само превод без грешки, а и превод, спазващ фирмената терминология. Всеки бизнес има своите специфични термини, думи и изрази, които трябва винаги да се превеждат по един и същи начин. Слоганите например.


При дългосрочните отношения с преводаческа агенция, тя създава речник на термините и изразите за вашия бизнес и така гарантира, че всеки път бизнес терминологията ви ще се превежда по един и същи начин


№ 4 - Улеснени процедури при легализация на документи

Агенцията се занимава с разнасянето на документи по нужните институции – например, за легализацията на свидетелство за съдимост, документът трябва да се подаде в Министерство на правосъдието.


След извършена заверка с Апостил, документът се взима, извършва се превод, който се занася заедно със заверения документ в КО на МВнР, за заверка на превода. Само се замислете колко време отнема това.


Ако път документът е от чужбина и се налага заверка на подписа на преводача пред нотариус, агенцията организира нотариалната заверка и синхронизира записването на часа с време, удобно на преводача.


Ангажирането на агенция ще ви спести време и усилия в обикаляне по институции, офиси и нотариуси за легализацията на вашите документи.


15 views0 comments
bottom of page